New York Cheesecake

New York Cheesecake

– Den klassiske cheesecake med kirsebærsauce.

Cheesecake er ved at blive til et af de mest populære kager vi kender, udover chokoladekagen.

Den smager vidunderligt, og gæsterne sætter pris på den.

New York Cheesecake

By 7. september 2014

Prep Time : 20 minutes. Cook Time : 60 minutes Yield : 12

Ingredients

Instructions

Forberedelse:

En rund kageform findes frem. Bagepapir kommes på, som smøres med lidt margarine. (kageformen er til ca. 12 styks)

Mariekiksne knuses og blændes til små stykker. Den smeltede margarine hældes over og det blandes lidt sammen. Dette kommes på den runde kageform og fordeles ligeligt og mases lidt sammen.

Cheesecakens creme:

Okay dette er lidt mere indviklet. Vores fetaost tages frem og skæres i stykker af ca. 100 gr. stykket. Disse ligges i vand for at salten skal falde fra. Husk at osten skal helst være en 40%s.

Efter en 10 minutters tid tages osten ud, og hvis du har en si med store nok huller, mases osten igennem. Ellers er det fint nok med at knuse det i hånden også kom det i en skål eller andet.

Nu forvarmes ovnen til 150 grader.

Vi tager en færdigblanding af kagecreme, og blander dette med vores æg & sukker. Dette gøres med en håndpisker.

Vi tilsætter vores ost og cremen vil blive lidt klumpet ja, men dette er helt fint. Vi blander det godt og grundigt med håndpiskeren.

Så hælder vi cheesecakens creme over bunden og fordeler det med en ske.

(Bemærk at der godt kan være mere creme end ønsket.)

Vores cheesecake kommes nu i ovnen og får lov at stå i 1 time.

UPS! Bemærk at kagen godt kan hæve en del i ovnen, men den vil falde tilbage og blive tynd igen når den tages ud.

Kirsebærsauce

En gryde tages fram og kirsebær, kirsebærjuice, majsstivelse & sukker kommes i og blendes med en håndmixer.

Mixeren tages ud og gryden sættes på blussed. Vi bliver ved med at røre i denne indtil den kommer op og koge. Derefter fortsætter vi i yderligere 20 sekunder.

Nu tager vi vores cheesecake ud og hælder kirsebærsaucen over. Når cheesecaken er kølet ned kommes den i køleskab og står natten over.

Fjern kageform og bagepapir inden servering.

Velbekommen :)

TIP: Bemærk at denne kage er frysevenlig, og kan laves på mange måder.

Den kan også laves uden kirsebær i kirsebærsaucen, hvilket vi har gjort. Den kan bl.a laves med friske jordbær og jordbærbudding, eller med appelsinjuice.

Hvilken er din favorit? :)

Print

Server eventualt cheesecaken med chokoladesauce.

Herunder ses billederne fra processen.

Bunden laves, derefter kommes cremen på, den står i ovnen i en time, saucen laves, saucen  hældes på, vores cheesecake får lov til at køle over natten, den skæres ud og pyntes eventuelt med noget chokoladesauce.

Velbekommen 🙂

Cheesecake opskrift   Cheesecake opskrift   Cheesecake opskrift   Cheesecake opskrift

Cheesecake opskrift   Cheesecake opskrift   Cheesecake opskrift

Print Friendly
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *